Teken de petitie tegen hondenbelasting!

Gemeenten kunnen hondenbelasting heffen op grond van artikel 226 Gemeentewet. Hondenbelasting is oneerlijk (er wordt geen belasting geheven op andere dieren die overlast kunnen veroorzaken) en achterhaald. Hondenbelasting is namelijk ooit ingevoerd om de overlast van zwerfhonden te beperken en de verspreiding van hondsdolheid tegen te gaan.

Bovendien komt de opbrengst van de hondenbelasting ten goede aan de algemene middelen van de gemeente. Het verschilt per gemeente of er ook daadwerkelijk voorzieningen voor honden zijn, zoals omheinde speelvelden en hondentoiletten. En als die voorzieningen er al zijn, is het oneerlijk om daar extra voor te moeten betalen. Mensen met kinderen betalen toch ook geen speeltuintjesbelasting? 

Naast het betalen van hondenbelasting dienen hondenbezitters ook de uitwerpselen van hun hond op te ruimen. Dat is natuurlijk logisch, maar ook katten en paarden bevuilen de openbare ruimte met hun uitwerpselen en daar geldt geen opruimplicht voor. Kortom, hondenbelasting is oneerlijk en achterhaald. Maar een geweldige bron van inkomsten voor gemeenten.......

Laat de hond niet langer melkkoe zijn.
Teken de petitie om artikel 226 uit de Gemeentewet te schrappen!



Reacties

Populaire posts